Priprave.net - forum

Priprave.net forum

Niste prijavljeni.

  • Forum
  • » Klepet
  • » OD KDAJ DO KDAJ POČITNICE IN DELOVNI ČAS

#1 05.06.2011 08:14:22

asakor
Novorojenček
Registriran: 18.05.2011
Objave: 5

OD KDAJ DO KDAJ POČITNICE IN DELOVNI ČAS

1.
Pri nas imamo (OŠ) šolske počitnice od  6.julij (1dan, ko smo prosti) do 22.avgusta (1 dan dela) - za letos sicer še ne vemo narančno. Že nekaj let zapored so nam rekli, da bi morali delati do 10. julija. Seveda moramo vse dni, ki jih je več kot izračunan dopust natančno doprinesti med letom (in teh dni pride zelo različno - odvisno od medletne obremenitve, kar je jasno pravilno). Vsi naši domači zelo dobro vedo kako obremenjeni smo učitelji, kajneda? Seveda se še vedno naših počitnic drži fama, naj bomo učitelji kar tiho, ko imamo toliko prosto!

2.
Učiteljice v OPB pri nas tudi jambrajo, da ne vedo kako to, da ravno na naši šoli delajo samo do 15.30 obračunano po pedagoških urah (pb - 50 minut ura) od 15.30 do 17-ih pa delavne, nepedagoške ure - 60 minut. Pravijo, da jim ure stalno mankajo oz. jim procente odbijajo od plače že sproti vsak mesec. Ko se je ena sodelovka zanimala na SVIZ so ji rekli, da v šoli za učitelje pri delu z otroki ni opredeljenih nepedagoških ur nikjer razen v jutranjem varstu??? Nekaj jih je celo reklo, da so preverile in da jim na nasosednjih šolah ravnatelji tudi v PB obračunavajo vse ure pedagoške.

Zanimivo mi bo izvedeti, kako je pri vas!
Upam, da imate še kaj energije za tale klepet ob vseh norišnicah na koncu šolskega leta.
Vsem želim čudovit dopust!

Odsoten

#2 14.07.2011 15:23:39

ijug2
Novorojenček
Registriran: 28.03.2010
Objave: 13

Odg: OD KDAJ DO KDAJ POČITNICE IN DELOVNI ČAS

Spoštovani,
na naši šoli imamo dopust od 9. julija (delovna sobota), pa do 22. 8. 2011. Vse ostale dneve manjkajočega dopusta smo med šolskim letom doprinašali z jutranjimi varstvi, varstvom vozačev, nadomeščanji in še bi lahko naštevala.
Bolj je problem v tem, da ni jasno opredeljeno kaj spada v učiteljevo obvezo in kaj je njegovo dodatno delo. To si vsaka šola tolmači drugače in ureja drugače. Mislim, da ni krivda pri ravnateljih, ampak na ministrstvu, kjer še sami nimajo vsega razjasnjeno.
Lepe dopustniške dni in odklopite skrbi.

Odsoten

  • Forum
  • » Klepet
  • » OD KDAJ DO KDAJ POČITNICE IN DELOVNI ČAS

Board footer

Powered by FluxBB